InterUniversitas – cel mai mare proiect educational pentru Iasi

La Iasi, toate evenimentele si proiectele par sa fie din ce in ce mai mari. InterUniversitas se inscrie pe aceeasi linie a proiectelor de mare anvergura, avand drept scop crearea unui consortiu al universitatilor de stat din Iasi, in vederea folosirii in comun a resurselor educationale si de business.

In acest sens, pe 21 iunie 2013, Presedintele Consiliului Judetean Iasi, dl. Cristian Adomnitei, impreuna cu Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, Ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Ştiintifica si Dezvoltare Tehnologica, dl. Mihnea Costoiu, si toti rectorii universitatilor de stat din Iasi, au efectuat o vizita in zona Copou, pe terenul care va fi utilizat in vederea realizarii celui mai important proiect educational pentru Iasi.

„Vizita pe teren pe care am efectuat-o cu domnii ministri si rectori si discutiile punctuale despre potentarea profilului universitar al Iasului prin implementarea unui astfel de proiect arata ca InterUniversitas nu a fost uitat”, a declarat dl. Cristian Adomnitei, initiator al proiectului.

Ministrul Educatiei Nationale si-a manifestat sprijinul pentru crearea InterUniversitas. „Este un proiect extrem de important si sprijin intru totul realizarea sa. Deja Ministerul Educatiei a avut o prenegociere cu dl. Johannes Hahn, Comisarul european pentru dezvoltare regionala, pentru ca in urmatorul exercitiu financiar al Uniunii Europene sa fie alocate fonduri pentru 10 platforme integrate de cercetare in Romania”, a declarat dl. Remus Pricopie.

Sursa foto: Facebook

Search

martie, 2024