Interconect – o aplicatie pentru comunitate.

Proiectul constă în instalarea unei aplicații pe telefonul mobil al elevilor, care permite monitorizarea de la distanță (de către părintele aflat acasă) a parcursului itinerariului elevului de la școală până în casă, asigurându-se, în acest fel, parcurgerea în siguranță a drumului către școală/ de la școală spre casă.
Caracteristica SMART a proiectului este asigurată de tehnologia utilizată, pusă în slujba oamenilor, de eficientizarea consumului de resurse, îmbunătățirea serviciilor publice, creșterea calității vieții.
Interconect foloseste si tehnologia car-sharing și anume va interconecta o mama ce își ia copilul de la școală cu mașina cu alte mame care nu au aceasta posibilitate, dar care cu ajutorul aplicației mobile, își vor putea anunța această nevoie. Astfel se va realiza o legatură între mama activa (cea care conduce mașina către școală pentru a-și prelua copilul) și mama care nu are această posibilitate, ori fiind casnică, ori fiind la lucru în acel interval orar. Interconect va stabili o legătura contractuală între cele doua mame, dar folosindu-se de adresa știută a copiilor care au nevoie de a fi transportați la casele lor în siguranță, va stabili trasee pentru mama activă. Funcție de aceste trasee (principiul Uber), Interconect va ajuta o fluidizare a transportului copiilor, va conecta mamele cu nevoi (cele pasive), de cele care se pot deplasa cu mașina proprie (active), iar copii acestora vor beneficia de o aplicație ușor de folosit pentru ei, ușor de înteles chiar și pentru o vârstă fragedă, astfel realizându-se o rețea familiară și prietenoasă.
Voteaza aici: https://taraluiandrei.ro/ro-smart/siguranta#/votare

Initiativa este a Asociatiei YUFest: https://www.yufest.org

Search

martie, 2024