Industrii creative iesene spre China

O importanta delegatie din China va fi prezenta la Iasi timp de trei zile. Miercuri, 10 aprilie a.c., dl. Cristian Adomnitei, in calitate de Presedinte al Consiliului Judetean Iasi, va semna doua memorandumuri de cooperare cu Departamentul Educatie al Provinciei Jilin, respectiv cu Jilin Animation Institute (JAI).

Delegatia va fi condusa de dl. Lu LIANDA, Directorul Diviziei Cultura si Educatie din cadrul Comitetului Provincial Jilin al CPCPC (Conferinta Politica Consultativa a Poporului Chinez) si totodata Presedintele Asociatiei Colegiilor si Universitatilor si dl. Zheng LIGUO, Directorul Consiliului de Administratie, Institutul de Animatie Jilin.

„Timp de trei zile Iasul va fi gazda unei foarte importante delegatii din Republica Populara Chineza, mai exact din Provincia Jilin. Periplul european al acestei delegatii cuprinde patru tari. Romania este prima tara vizitata, Iasul fiind singurul oras din Romania care are parte de o astfel de vizita. Datorita dimensiunii foarte mari a businessului operat de Jilin Animation Institute si a interesului pe care l-am aratat in China in privinta colaborarii pe domeniul educatiei intre Judetul Iasi si Provincia Jilin, vor fi semnate patru acorduri de cooperare, unuliîntre Judetul Iasi si Departamentul de Educatie al Provinciei Jilin si Jilin Animation Institute, si alte trei,iîntre Jilin Animation Institute si trei universitati din Iasi. Sper din tot sufletul ca la intalnirea de business pe care aceasta delegatie o va avea la Palas cu cele mai importante de IT din Iasi sa se creeze bazele incheierii de contracte intre aceasta companie si firmele iesene. Compania chineza este o companie de talie mondiala, care atinge o piata de desfacere mai putin tangibila companiilor din Iasi”, a declarat dl. Cristian ADOMNIȚEI.

Memorandumul de Cooperare care are in vedere domeniul IT si industriile creative va fi semnat cu reprezentantii de la Universitatea de Arte “George Enescu” (vizita la Facultatea de Arte Vizuale si Design), de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” (vizita la Facultatea de Informatica) si de la Universitatea Tehnica “Gheorghe Asachi” (vzita la Facultatea de Automatica si Calculatoare).

Peste 20 de companii au confirmat participarea la dialogul programat a avea loc pe data de 10 aprilie, in intervalul orar 15:00-17:00, la Sala Chopin din Complexul Palas. Discutiile se vor axa pe identificarea unor oportunitati de colaborare  in domeniul industriilor high-tech (industrii creative  – animatie si jocuri), dezvoltarea de software in colaborare, schimburi de specialisti din domeniu, promovarea produselor romanesti pe piata din China etc.

La cererea delegatiei chineze, va fi facuta si o vizita la Fabrica de vinuri Cotnari.

Compania Jilin VIXO Animation, Comics & Games Technology Co., Ltd. impreuna cu cele patru divizii filiale –  Animatie, Jocuri, Network si Noi Media – au fost infiintate in 2008 in efortul de a integra studiul, cercetarea si productia industriala in cadrul Institutului de Animatie Jilin. Bazandu-se pe resursele umane puternice, o bogata baza de date si materiale creative si tehnologia de cercetare de varf ale Institutului de Animatie Jilin, compania inregistreaza in prezent o dezvoltare riguroasa si rapida.

Scopul de afaceri al Jilin VIXO include productia, distributia, managementul, autorizarea de jocuri si animaţie, dezvoltare si management de web. Compania detine peste 600 renumiti directori, art supervisors, specialisti tehnici, development supervisors si manageri din tara si din strainatate.

Search

aprilie, 2024