Raportează o problemă

sau anuleaza

FEEDBACK

logo

ContactDespre noiOfertaCariereNourasi

Incepe stagiunea cu numărul 177 la Teatru National Iasi

Tag-uri: teatru

Articol scris de InOras .ro

vezi toate

Teatrul Național Iași este pregătit să înceapă cea de a 177-a stagiune. O stagiune bogată în evenimente, dedicată Centenarului Marii Uniri.

„Iașul a fost creuzetul acestei Mari Uniri. Prin rezistența, suferința, chinurile și umilința îndurate la Iași s-au pregătit marile victorii de la Mărășești, Mărăști și Oituz, s-a votat în Parlamentul găzduit temporar la Teatrul Național, Unirea Basarabiei, s-au pregătit Unirea cu Bucovina și Transilvania. Vrem să dedicăm două spectacole Iașului – capitala speranței, capitala de război a României și a Unirii Basarabiei cu România.”
Cristian Hadji-Culea, director general al Teatrului Național Iași

În deschidere, pe scena Sălii Mari, în data de 17 septembrie, de la ora 19.00, unul dintre cele mai iubite și mai premiate spectacole ale Naționalului ieșean, „Acasă, în miezul verii” de Tracy Letts, în regia lui Claudiu Goga. Spectacolul a fost selecţionat la Festivalul Naţional de Teatru (Bucureşti, 2014), a obținut Marele Premiu și Premiul pentru cel mai bun actor (Teodor Corban) la Festivalul de Dramaturgie Contemporană (Braşov, 2014).

Premiere în pregătire:

În pregătire, două piese românești celebre, două premiere care vor avea loc în luna octombrie, spectacole mult așteptate de publicul ieșean, în regia lui Ion Sapdaru și a Irinei Popescu Boieru.

Ion Sapdaru a pornit lucrul, alături de o distribuție numeroasă, la premiera spectacolului „Chirița în provinție” de Vasile Alecsandri, eveniment extraordinar care va avea loc pe scena Sălii Mari.

Irina Popescu Boieru propune publicului cunoscutul text al lui Horia Lovinescu, „Moartea unui artist”, premieră programată la Sala Studio.

Festivaluri:

Ca în fiecare toamnă, Teatrul Național participă la cele mai importante festivaluri românești de teatru. La sfârșitul lui septembrie, Naționalul ieșean continuă tradiția și joacă pe scena Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, în cadrul Reuniunii Teatrelor Naționale Românești, cu spectacolele „Goldberg Show-Facerea lumii și alte întâmplări” (adaptare de Anca Măniuţiu după „Variaţiunile Goldberg” de George Tabori traducere de Alexandru Al. Șahighian, regie Mihai Măniuţiu)  și „Seceta roșie” (după „Cartea foametei” de Larisa Turea, scenariul și regia aparținându-i lui Petru Hadârcă)

Prospăt întors de la Chișinău, spectacolul „Goldberg Show-Facerea lumii și alte întâmplări” va participa la „Întâlnirile internaționale de la Cluj” organizate de Teatrul Național Cluj-Napoca, în perioada 5-8 octombrie.

Teatrul Național Iași va fi prezent și în acest an la renumitul Festival de Teatru de la București, desfășurat între 20 și 30 octombrie, cu spectacolul „Măcelăria lui Iov” de Fausto Paravidino,  în regia lui Radu Afrim.

În noiembrie, „Povestea păsării fără cuib”, spectacolul tinerei actrițe Ada Lupu, va urca pe scena Festivalului de teatru „Pledez pentru tine(ri)”, eveniment organizat de Teatrul Tineretului de la Piatra Neamț.

 

Biletele pentru spectacolele lunii septembrie sunt puse în vânzare la Agenția Teatrală (tel.0232 255999), pe www.eventim.ro și în magazinele partenere ale acestei platforme.


Galerie

 • Incepe stagiunea cu numărul 177 la Teatru National Iasi poza 0

0 Comentarii

Adauga comentariu

Adaugă comentariu

Articole similare

 • Încep înscrierile pentru cea de-a XIII-a ediție a Festivalului de teatru școlar "Hai la teatru!"

  Ca în fiecare an, din 2007 încoace, Teatrul Luceafărul Iași pregătește o nouă rundă de înscrieri pentru o competiție mult așteptată: Festivalul de Teatru Școlar "Hai la teatru!". Una dintre primele de acest gen din România, manifestarea ...

  detalii

 • Incepe cea de-a XI-a ediție a FITPTI!

  Maine , joi, 4 octombrie, începe cea de-a XI-a ediție a FITPTI, un eveniment care va coloniza orașul până pe 11 octombrie. Peste 400 de artiști din 20 de țări de pe cinci continente vor ajunge la Iași și vor evolua în nu mai puțin de 18 s...

  detalii

 • Exclusivități la FITPTI 2018

  Cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr abundă și în acest dată în inedit. Toate spectacolele din România selectate de directorul artistic Oltița Cîntec sub genericul "Altfel" ajung pentru prima oar...

  detalii

 • Festivalul "Hai la teatru!", la a XII-a ediție

  De 12 ani încoace, două mari sărbători globale ale comunității teatrale au fost dedicate, la Teatrul "Luceafărul" din Iași, unui eveniment special: Festivalul de teatru școlar "Hai la teatru!". 20 martie – Ziua mondială a marionetei, și ...

  detalii

 • Teatrul "Luceafărul" Iași – superlativele artistice ale lui 2017

  Pentru Teatrul "Luceafărul", 2017 a fost un an foarte bun din toate perspectivele artistice. Statisticile arată că repertoriul permanent s-a îmbogățit cu șase noi producții, tot una și una, la ambele săli ale teatrului, pentru toate categ...

  detalii

Copyright © 2004-2011 Inoras.ro  •  Designed by code932.com

www.inoras.ro trafic.ro