Iesenii vor aeroport: dezbatere publica

Povestea legata de campania „Iesenii vor aeroport” a inceput cam asa: „Ti-ar placea sa ti se faca dor de duca, deodata si sa poti zbura chiar maine la Paris? Ti-ar placea sa te viziteze mai des cei dragi stabiliti in strainatate? Sa poti ajunge in 24 de ore la un interviu, o conferinta sau la persoana iubita? Ti-ar placea sa se deschida in Iasi mai multe birouri ale companiilor multinaționale care investesc in tineri? […] Daca ne straduim putin, putem cuceri orice destinatie aleasa. Vrem un Iasi din care sa poti ajunge in lumea intreaga si in care iti doresti sa te intorci cu drag!”.

Initiativa a fost creata de un grup de cinci tineri „ieseni politicosi, care nu fac politica” si demarata in online la inceputul lunii noiembrie. Echipa este formata din cinci alumni ai organizatiei internationale AIESEC (Anca Ursu, Andreea Popistasu, Bogdan Galatanu, Iulian Boia si Marius Alexa), care activeaza in domenii diverse, precum antreprenoriatul, marketingul, educatie si resursele umane.

Acestia intentioneaza sa faca lobby pentru a obtine, in 2013, alocarea fondurilor necesare pentru proiectul Aeroportului Iasi. Ei au creat site-ul www.ieseniivoraeroport.org si pagina de Facebook http://www.facebook.com/ieseniivoraeroport, unde iesenii, si nu numai, se pot implica in sustinerea campaniei. Ei si-au propus sa atraga in jurul campaniei 10.000 de persoane.

Inceputa in online, aceasta initiativa isi propune sa aiba efecte si in comunitatea offline prin:

  • Mesaje legate de campanie pe drumul dinspre aeroport spre oras pentru a ajunge la cat mai multe persoane direct interesate;
  • Mesaje in zonele cheie ale orasului legate de campanie (Centru, Podul Ros, Copou, Pacurari);
  • Actiuni in Parlament in ziua votarii bugetului;
  • Actiuni de constientizare a iesenilor ca lipsa unui aeroport modern in Iasi ii forteaza sa foloseasca o alternativa (aeroport din Bacau, autocar pana la Bucuresti);
  • Evenimente de atragere a atentiei publice in care sa implicam cat mai multi ieseni (marsul auto din 24 noiembrie 2012);
  • Dezbateri in care sa fie implicate autoritatile.

In cadrul acestui proiect va avea loc si o Dezbatere publica, pe 6 Decembrie 2012, ora 18:30. La aceasta intalnire sunt asteptati toti cetatenii ieseni interesati de acest proiect și reprezentantii autoritatilor care sunt in masura sa ofere informatiile necesare. Astfel, invitatii la dezbatere sunt: Cristian Adomnitei – presedintele Consiliului Judetean Iasi (institutie in subordinea careia se afla Aeroportul International Iasi), Romeo Olteanu – Prefect al Judetului Iasi (reprezentant in teritoriu al Guvernului Romaniei) si Marius Bodea – director al Aeroportului International Iasi.

Pentru aceasta dezbatere sunt puse la dispozitie doar 30 de locuri, de aceea inscrierile se vor face dupa principiul „primul venit, primul servit”. Pentru a participa, publicul este invitat sa completeze un formular, pana miercuri, 5 decembrie, ora 17:00. Participantii acceptati vor primi un e-mail de confirmare, in care se va anunta si locatia evenimentului.

Search

aprilie, 2024