Iasul, conectat cu doua noi destinatii externe in 2017

Iasul, conectat cu doua noi destinatii externe in 2017: BERLIN si VALENCIA

Cele doua zboruri vor fi operate de compania Blue Air
Aeroportul International Iasi continua cu succes planurile privind conectivitatea orasului si a regiunii de Nord-Est cu noi centre importante din Europa. Infrastructura moderna a devenit tot mai atractiva pentru companiile partenere, iar legatura directa cu cat mai multe destinatii este esentiala pentru dezvoltarea economica a intregii regiunii.

Astfel, incepand cu luna iunie 2017 iesenii vor avea ocazia sa calatoreasca spre doua noi destinatii europene: BERLIN si VALENCIA, ambele curse fiind operate de compania Blue Air. Primul zbor Iasi-Berlin este programat pentru data de 1 iunie 2017, cu trei frecvente pe saptamana, iar cursa Iasi-Valencia va deveni operabila incepand cu 4 iunie 2017, avand doua frecvente saptamanale:

 

                 IASI (IAS) – BERLIN (TXL): Marti, Joi, Duminica

                 IASI (IAS) – VALENCIA (VLC): Miercuri, Duminica

 

Spre Germania si Spania, direct din Iasi, compania Blue Air opereaza deja curse directe spre Koln, respectiv Barcelona. Odata cu introducerea celor doua rute noi de anul viitor, numarul zborurilor externe directe de la Aeroportul Iasi a ajuns la 18.

 

Gheorghe RACARU, Director General Blue Air:

Blue Air, cea mai mare companie aeriana romaneasca, lanseaza astazi doua noi rute directe din Iasi catre Berlin si Valencia. Biletele de avion, pe aceste rute, sunt deja disponibile la preturi incepand de la 29.99 euro (pret pe segment de zbor, taxe incluse, locuri limitate). Iesenii vor putea descoperi Berlinul, orasul artelor si al muzeelor, si Valencia, oras luminos, scaldat de soarele mediteranean.”

 Marius BODEA, Presedintele C.A. al Aeroportului International Iasi:
 „Dupa Koln si Munchen, iata ca efortul nostru de a conecta Iasul cu capitala Germaniei devine realitate. Legatura cu cel mai puternic centru economic din Europa inseamna o sansa in plus de dezvoltare pentru regiunea noastra, existand astfel posibiliatea ca oamenii de afaceri straini sa prospecteze zona si sa isi deschida noi afaceri aici. In plus, sunt numeroase solicitari pentru infiintarea rutei Iasi-Berlin intrucat multi concetateni au un loc de munca in acesta metropola.  

Si Valencia, a doua destinatie spre Spania, dupa Barcelona, este o realizare importanta pentru noi. Este o zona turistica foarte cautata, dar si un oras unde locuiesc numeroase comunitati de romani din zona Moldovei. Venim, asadar, cu rute noi ce raspund unei nevoi diferite ale comunitatii noastre. Iar dincolo de toate acestea, aratam si astazi ca statul roman poate crea afaceri de succes, care aduc plus valoare comunitatii locale. Infiintarea celor doua curse externe confirma inca o data deschiderea companiei Blue Air pentru negocieri fructuoase si suntem extrem de incantati ca parteneriatul Blue Air cu Aeroportul Iasi este intr-o continua dezvoltare.

De asemenea, tin sa mentionez faptul ca in aceasta proiectie de destinatii pentru 2017, alaturi de cele pentru care purtam in continuare negocieri, exista posibilitatea ca anul viitor numarul de pasageri la Aeroportul Iasi sa ajunga la 1.500.000. Acest lucru inseamna ca realitatea „bate epopeea” nesfarsita a Master Planului General de Transport care ne insista sa ne marginalizeze in raport cu celelalte aeroporturi din tara. De bani pentru noua infrastructura aeroportuara care sa sustina eficient traficul in crestere avem nevoie acum.”

Compania Blue Air opereaza zboruri directe din Iasi spre urmatoarele destinatii: PARIS, LONDRA (Luton), ROMA (Fiumicino), BARCELONA, BRUXELLES, KOLN (Bonn), CLUJ si TIMISOARA (de la 1 octombrie 2016), BERLIN (de la 1 iunie 2017), VALENCIA (din 4 iunie 2017) CONSTANTA (din 15 iunie 2017) si BUCURESTI.

In plus, via Bucuresti, pasagerii se vor putea conecta direct la cele peste 33 de destinatii internationale operate de Blue Air.

Search

aprilie, 2024