Iasi – Oradea o noua cursa de pe Aeroportul Iasi!

Aeroportul Iasi si Compania Blue Air anunta operarea unui nou zbor intern incepand cu data de 15 decembrie 2016.  Este vorba despre zborul Iasi-Oradea, cu escala in Bucuresti, si care va fi efectuat de patru ori pe saptamana, in fiecare zi de luni, miercuri, vineri si duminica. Decolarea din Iasi va avea loc la ora 12:30, iar aterizarea la Oradea va fi la ora 15:15.

Anuntul despre introducerea noii rute interne a fost facut astazi la Oradea, in cadrul unei Conferinte de Presa, in prezenta conducerii Consiliului Judetean Bihor si a Aeroportului Oradea, la discutii participand si conducerea Aeroportului International Iasi si a Companiei Blue Air.

Iasi – Bucuresti – Oradea este a treia cursa interna ce va deveni operabila in acest an, dupa ce pe 1 octombrie 2016 a fost lansat primul zbor ce conecteaza Iasul de Vestul tarii, prin Cluj si Timisoara, curse operate tot de compania Blue Air.

 „Colaborarea Aeroportului Iasi cu partenerul nostru Blue Air incepe sa se concretizeze in multiple optiuni de zbor pe plan intern, acest lucru insemnand o mobilitate si mai mare in regiunea noastra si, implicit, o sansa in plus pentru accelerarea dezvoltarii locale. Rezultatele sunt imbucuratoare si marturisesc ca in planul nostru de extindere privind rutele interne, dupa Cluj si Timisoara, urmatorul pas era aceasta destinatie noua. O legatura a Iasului cu inca un oras important din Vestul tarii reprezinta garantia ca lucrurile merg in directia corecta, avem o distributie a zborurilor interne foarte echilibrata in acest moment, si sunt convins ca dupa aceasta perioada de testare a gradului de incarcare, nu va trece mult pana cand vom putea opera si o cursa directa Iasi-Oradea, mai ales cele doua regiuni nu sunt legate printr-o cale rutiera adecvata. Accesabilitatea catre transportul aerian a crescut foarte mult in ultimii ani, aceasta tendinta se vede deja inclusiv pe cursele interne, lucru ce va fi confirmat de cifrele de trafic pe care le estimam pentru anul viitor pe toate rutele de la Aeroportul Iasi – 1.500.000 de pasageri”, a declarat Marius BODEA, Presedintele C.A. al Aeroportului International Iasi.

„In 2016 vom avea trei baze externe si cinci baze interne, asadar dorim sa ne aplecam si asupra regiunilor, dezvoltand legaturi intre orasele importante din Romania, unde cererea este foarte mare, iar calatoria cu trenul nu mai este o optiune viabila. Daca o calatorie Iasi-Oradea, cu trenul,  dureaza si 12 ore, iata ca incepand cu luna decembrie, poti ajunge cu avionul din Iasi la Oradea in doua ore, cu escala de 55 de minute in Otopeni, fara debarcarea pasagerilor.

 Introducerea recenta a rutelor Iasi-Cluj si Iasi-Timisoara sunt evenimente fericite pentru noi, sunt conexiuni care au venit cu un grad de incarcare de 100% inca de la primul zbor, de aceea credem ca noua ruta ce va lega Iasul de judetul Bihor va fi la fel de profitabila. Biletele de avion sunt disponibile incepand chiar de maine. Pretul unui bilet porneste de la 90 de RON, in acest tarif fiind incluse gratuit transportul unui bagaj de cala pana in 32 de kg, bagajul de mana, un snack si bauturi”,  a declarat Tudor CONSTANTINESCU, Director Comercial Compania Blue Air.

In acest an, numarul curselor interne de la Aeroportul Iasi, cu Blue Air, va ajunge la patru (BUCURESTI CLUJ, TIMISOARA, ORADEA), urmand ca din vara lui 2017, aceeasi companie sa deserveasca si ruta Iasi-Constanta. 

 Pe langa zborurile interne, Blue Air opereaza curse externe, de la Iasi, spre: PARIS (Beauvais), LONDRA (Luton), ROMA (Fiumicino), BARCELONA, BRUXELLES si KOLN (Bonn), VALENCIA (Manises). In plus,  via Bucuresti, pasagerii se vor putea conecta direct la cele peste 33 de destinatii internationale operate de Blue Air.

Search

aprilie, 2024