Iarna în cărtile pentru copii

Ianuarie nu face decât să continue, cel puțin calendaristic un anotimp care nu pentru puțini este unul preferat. Decorul îmbie spre liniștea din confortul casei, dar și la poveștile frumoase citite în colțuri de camere prietenoase. Astăzi vă prezint câteva astfel de povești, numai bune de istorisit copiilor la vreme de seară geroasă.

”Povești la gura sobei” – un volum care adună aventuri spectaculoase și ilustrații splendide. Vă amintiți senzația de bine din copilărie atunci când stăteați la gura sobei și afară era omăt cât casa? Lumea poveștilor de iarnă vi se înfățișează în toată splendoarea lor în acestă carte, minunat ilustrată de Helen Cann. Poveștile la gura sobei sunt inspirate de legendele și traditiile populare specifice culturilor dintre cele mai diverse: celtice (Scotia), germanice (Austria), slave (Rusia, Cehia) sau de peste ocean (Canada). Cartea cuprinde opt povești care celebrează diferite momente ale lunilor anotimpului hibernal.

” Pippa & Pelle. O zi de iarnă”, de Daniela Drescher este o alta recomandare din categoria carti copii a căror personaje Pippa si Pelle, se bucură de zăpada care s-a așezat într-un strat generos peste tot. Reîntâlnim aici farmecul jocurilor copilărești, dar și generozitatea față de animale. O poveste plină de candoare și gingășie care ne face să retrăim amintiri dragi din copilărie.

O ultimă recomandare de volum din categoria carti copii, vine de la  editura Didactica Publishing House: ”Povești cu oameni de zăpadă”, de Russel Punter. După cum bine îi spune numele, e ușor de intuit că cei mici vor avea parte de o serie de povești surprinzătoare cu unul dintre personajele iubite ale iernii. Copiii se vor bucura de aventurile uimitoare ale oamenilor de zăpadă și de imaginile foarte frumoase care îi vor pregăti pe micuți să se bucure de o iarnă măcar ca cea prezentată în cărți colorate frumos.

Un articol de Bianca Ioan

Search

aprilie, 2024