Fructul ce trateaza mahmureala!

S-ar putea ca în sfârșit să deținem o cură pentru mahmureală care într-adevăr funcționează. Potrivit unui grup de cercetători, perele ar fi soluția care ajută la reducerea riscului de a te alege cu o mahmureală, dacă acestea sunt consumate înainte de ”ieșirea de seară”.

Cercetătorii Agenției Naționale de Știință din Australia (cunoscuți și sub numele de Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization) au scris despre această descoperire pe blogul lor. S-a demonstrat că sucul de pere – în special cel de proveniență coreană – influențează enzimele cheie ale procesului de metabolizare a alcoolului. Rezultatul constă în rapiditatea cu care acest proces se realizează sau altfel spus, efectul alcoolului este inhibat întru totul.

Cercetătorii afirmă că prin consumul sucului de pere înaintea consumului de alcool, se reduce semnificativ severitatea efectului de mahmureală, îmbunătățindu-se totodată și capacitatea de concentrare. (dacă vreodată v-ați trezit într-o dimineață de sâmbătă și ați avut probleme în a face fie și doar simple activități, știți despre ce vorbesc) În orice caz, efectul curant al sucului de pere nu va apărea dacă acesta este consumat după ingerarea alcoolului.

Profesorul Manny Noakes, coordonatorul proiectului de cercetare, afirmă de asemenea că studiul se află în stadii preliminare și că investigațiile vor continua.

Deci, dacă în această seară vă simțiți în stare, da-ți o mână de ajutor universului științific și testați această cură magică pe propia piele. Să ne spuneți cum a fost!

Search

aprilie, 2024