Formula lui Dumnezeu – Jose Rodrigues dos Santos

Un portughez a scris o carte. În scurt timp cartea a devenit bestseller şi a ajuns şi în librăriile din România. Dacă încă nu te-ai încumetat să o citeşti, poate iarna asta e pe lista lecturilor tale. E vorba despre „Formula lui Dumnezeu”, un titlu greu şi atractiv deopotrivă. Roman poliţist, roman de dragoste şi studiu ştiinţific. Trei elemente, care, împreună, îmbină realismul cu fantezia şi propun ipoteze surprinzătoare.

Un mesaj enigmatic, ultimul manuscris al lui Albert Einstein, rămas secret, ar putea descifra construcţia unei bombe atomice. Protagonistul, Thomas Noronha, un faimos cercetător lingvistic, este racolat de forţele fundamentaliste iraniene pentru a descifra mesajul celebrului om de ştiinţă. Aventura se desfăşoară în spaţii exotice şi e întregită de o frumoasă poveste de dragoste..aşa ca între agenţi secreţi.

 Interesant la cartea asta e că toate datele ştiinţifice sunt reale, adevărate de la cap la coadă. Teoriile ştiinţifice susţinute de matematicieni şi fizicieni se împletesc într-o poveste palpitantă despre un profesor care ajunge din greşeală dublu-agent secret, se îndrăgosteşte de o iraniană deşteaptă şi scapă cu viaţă de câteva tentative de asasinat. Thomas Noronha se joacă cu focul şi asta te face să citeşti „Formula lui Dumnezeu” pe nerăsuflate.

 Jose Rodrigues dos Santos s-a născut pe 1 aprilie, iar munca lui e departe de a fi o glumă. Predă jurnalism la cea mai importantă universitate din Lisabona, a fost reporter la BBC şi prezintă ştirile la televiziunea naţională din Portugalia. E un scriitor foarte apreciat şi foarte tradus. „Formula lui Dumnezeu” face parte dintr-o întreagă serie adresată lui Thomas Noronha; în limba română mai pot fi găsite „Codex 632” şi „A şaptea pecete”.

 „Formula lui Dumnezeu” nu e o carte de ştiinţă, dar e una care, cu bună ştiinţă, te va face să priveşti altfel viaţa, mai aproape de ceea ce este esențial, poate..

Un articol scris de Bianca Ioan

Search

aprilie, 2024