Cum a fost la Simpozionul National de Astrologie de la Iasi?

Inceputul anului astronomic a adus la Iasi un eveniment inedit – primul simpozion de astrologie organizat in cel mai mare oras al Moldovei. Au raspuns invitatiei revistei Glare si Cabinetului de Astrologie „Astro Mercur”, coordonat de Anca Tautu, nume importante ale astrologiei romanesti, multi practicanti si pasionati ai studiului Cerului. Publicul larg a primit foarte bine manifestarea, dovedind ca exista interes si ca lucrurile pot evolua intr-o directie buna.  

In Ritmuri Astrale

De ce la Iasi si de ce un astfel de simpozion? „Ne-am dorit sa ne cunoastem intre noi mai bine, astrologi profesionisti sau doar incepatori ori pasionati ai acestei stiinte. Am ales momentul echinoctiului de primavara (23 si 24 martie – n.r.) pentru ca este un nou inceput, ca si initiativa de a contura la Iasi un club de astrologie. El exista deja in on-line, are membri activi cu care ne-am intalnit si in sala de conferinte a simpozionlui, apoi la workshopuri”, ne-a spus astrologul Anca Tautu.  

Editia inaugurala a evenimentului, intitulat „Ritmuri Astrale”, a reunit la Iasi astrologi din toate colturile tarii si chiar si din Republica Moldova. Au raspuns invitatiei indragitii astrologi Rodica Purniche si Gabriela Dima – Minerva (Bucuresti), Ionut Hristescu (vicepresedintele Asociatiei Astrologilor din Romania – AAR ) si Corina Goreac (secretarul AAR), Adrian Chelariu (Bucuresti), Laszlo Fulop (Miercurea Ciuc, lector la Scoala de Astrologie Fidelia), Emese Maurice (Bucuresti), Laura Hagiu (Constanta), Mariana Constantin (Craiova), Ella Cernat (Slanic Prahova), Otilia Mazilu (Ramnicu Valcea), Carolina Mancos (Chisinau, Republica Moldova), Mariana Pietraru (Onesti), Adrian Stan (Iasi), Gabriela Stan (Iasi), Tatiana Popa (Iasi) si Ada Cocos (Suceava), Carmen Hutanu (Barlad) si Mihaela Vasilescu (Iasi).  

„Un astrolog consiliaza, nu ghiceste”

Simpozionul a fost foarte bine primit de public, care s-a bucurat sa interactioneze cu specialistii sositi la Iasi. Interesul prezentat, inclusiv de tineri, arata ca este nevoie de o popularizare a astrologiei, care merita sa se aseze pe locul cuvenit intre stiintele fundamentale ale omenirii.  

„Imi doresc foarte mult sa ajut la elevarea astrologiei si la recunoasterea ei ca stiinta de natura divina”, a fost mesajul dnei Rodica Purniche. „Un astrolog consiliaza, nu ghiceste. El te indruma, dar nu poate lua deciziile in locul tau. Iti poate arata drumul in viata sau daca te-ai abatut de la el, dar nu te va impinge sa faci corectia necesara daca nu vrei. Liberul arbitru este cuvantul de ordine. Este momentul unei recalibrari semantice, este momentul trecerii de la astrologia de taraba, de la astrologia comerciala la cea elevata, fundamentata pe studiu”, a completat si Gabriela Dima – Minerva, pentru publicul larg.  

„Se vine, inca, la astrolog ca la ghicitor. In primul rand, un astrolog te ajuta sa intelegi doua lucruri esentiale: ca nu esti singur, de capul tau, pe lumea asta, si ca exista o legatura intre toate, un mecanism subtil care leaga si explica lucrurile. Din aceasta perspectiva, astrologul nu face altceva decat sa iti confirme niste lucruri pe care tu, la un nivel ascuns, le stiai deja. Si asta ajuta foarte mult, psihologic vorbind. Unui astrolog, asadar, trebuie sa ii ceri sa te ajute sa intelegi ce ti se-ntampla. Trebuie sa ii expui clar situatia si lucrul care te framanta, fara a te astepta ca el sa iti «ghiceasca»”, a fost mesajul lui Ionut Hristescu, punctand, ca de altfel toti participantii la discutii, ca astrologia nu este ghiceala, ci stiinta.  

„Imi doresc ca oamenii sa inteleaga ca astrologia este un instrument foarte profund de cunoastere, care ne poate ajuta sa ne regasim linia de plutire, centrul, punctul de echilibru care este intotdeauna in noi insine si nu in afara noastra. Iar atunci cand ne regasim pe noi insine, atunci cand ne regasim complet, nu mai avem nevoie sa ne spuna altcineva cum va fi viitorul, pentru ca oricare ar fi el, credem in el ti ni-l construim singuri”, a completat astrologul Ada Cocos (Suceava).  

Simpozionul de la Iasi a reunit o sesiune de lucrari, in care si-au facut debutul Otilia Mazilu (Echinoctiul de Primavara – Saltul catre noi linii temporale) si Ella Cernat (Iulia Hasdeu – Ingerul soaptelor nerostite), prelegerile fiind urmarite cu interes de public. Adrian Chelariu a vorbit publicului despre Simetria Guvernatorilor si axa trecut-prezent-viitor. Lucrarile dnei Rodica Purniche (Anul Marelui Inceput la ora echinoctiului de primavara) si ale dnei Gabriela Dima (Astrologie si psihologie – Arhetipuri si Transplatul, fateta plutoniana) au demonstrat ca suntem intr-o ordina divina si ca tot „Ceea ce este sus este ca si ceea ce este jos; ceea ce este jos este ca si ceea ce este sus” – Kybalion.  

Succesul simpozionului si reactiile publicului si ale participantilor au consolidat ideea organizatorilor ca evenimentele reunite sub genericul „Ritmuri astrale” trebuie sa continue.

Search

martie, 2024