Cu un card contactless calatoresti mai simplu!

Acum iti poti plati calatoria cu mijloacele de transport in comun cu cardul! Ai nevoie de un card contactless si scapi de stat la coada! Sibiul si Oradea mai au un astfel de sistem implementat pentru plata tichetelor de calatorie.

De saptamana trecuta au inceput sa fie montate POS in mijloacele de transport in comun. Termenul la care intreg sistemul va fi functional, anuntat de reprezentantii CTP, este luna martie.

Oficialii CTP spun că dispozitivele care au fost amplasate deja în vehicule pot fi folosite de către călători. „După aprobarea plăţii, care durează doar câteva secunde, dispozitivul emite o dovadă, pe care utilizatorul este obligat să o păstreze pe tot parcursul călătoriei. Biletul eliberat de aparat are o valabilitate de 120 de minute. Prin intermediul POS-ului pot fi cumpărate doar bilete cu o călătorie, în valoare de 2,5 lei, tarif standard, şi nu se aplică niciun comision”, se precizează într-un comunicat al CTP.

Indiferent ce tip de card contactless detii (Mastercard, Maestro şi VISA), indifferent de banca emitenta ar trebui sa poti sa faci plata tichetului de calatorie.

Un parteneriat intre CTP, BCR si Telekom a facut posibila aceasta alternativea de plata!

Search

martie, 2024