Cotnari Rally Iasi – Centenar 2018

Doar cateva zeci de ore au mai ramas pana la startul Cotnari Rally Iasi Centenar, cel mai important eveniment automobilistic din Moldova. Un total de 76 de echipaje s-au înscris la etapa a sasea din Campionatul National de Raliuri Dunlop 2018, Cotnari Rally Iasi, runda programata pentru 6-8 septembrie care poate decide si titlul de campion absolut în acest sezon. Dintre acestea 60 vor fi prezente în CNRD, unul în competitia dedicata automobilelor istorice, iar alte 9 vor lua startul în Campionatul National de Raliuri 2. De asemenea, 3 echipaje sunt forelighteri.

Lideri în clasamentul general FIA, Simone Tempestini si Sergiu Itu (Citroen DS3 R5), cu 166 de puncte, au ocazia de a-si asigura titlul de campioni din punct de vedere matematic la Iasi. Principalul echipaj contracandidat este cel format din Valentin Porcisteanu si Dan Dobre (Skoda Fabia R5), aflat pe pozitia secunda cu 139 de puncte.

Campionul national en-titre Bogdan Marisca, aflat acum pe 3 la general, cu 98 de puncte, va fi prezent la Iasi cu un alt copilot, în persoana lui Borbely Karoly, în timp ce vicecampionul din 2017, Dan Girtofan, care are un numar similar de puncte, va fi si el prezent alaturi de Tudor Mârza.

 Titlul se poate decide din punct de vedere matematic si la Cupa Suzuki, acolo unde Raul Badiu si Gabriel Lazar au facut un sezon fantastic si s-au impus în fiecare etapa. Un rezultat bun la Iasi ar însemna un nou titlu pentru cei doi, care se pregatesc în acest moment si pentru debutul în WRC. Cei doi si-ar putea asigura titlurile si Clasa 9 si 2 Roti Motrice.

Cupa Dacia, acolo unde batalia pentru titlu se da între trei piloti, Dragos Popa (121p), Andrei Mitre (114p) si Mihnea Muresan (110p), va oferi o treime din totalul participantilor, nu mai putin de 22 de echipaje care se vor afla la bordul unor masini marca Dacia fiind înscrise la start. Al 74-lea echipaj înscris este Andrei Paun/Mihaita Lazarescu (Dacia Logan).

Lista completa a pilotilor inscrisi la Cotnari Rally Iasi o puteti consulta aici: https://cotnarirally-iasi.ro/wp-content/uploads/2018/09/lista_inscrieri.pdf

 Organizatorii au pregatit mai multe noutati fata de editiile din anii trecuti. Cotnari Rally Iasi a fost desemnat în ultimii 4 ani cel mai bine organizat eveniment automobilistic din România, iar oficialii clubului XS Motorsport vor sa mentina stacheta ridicata.

Editia din acest an a raliului va fi dedicata sarbatorii a 100 de ani de la Unire, iar numele oficial a fost modificat. Pe durata competitiei, vor avea loc mai multe momente care sa aminteasca de Centenar. „Facem eforturi sa mentinem nivelul organizatoric din ultimii ani si sa ramânem raliul numarul 1 în România. Vor fi câteva momente speciale dedicate Centenarului. De asemenea, am modificat putin SuperSpeciala Rapa Galbena, în sensul ca spectatorii aflati pe B-dul Independentei vor avea parte de un plus de spectacol din partea echipajelor aflate în competitie”, a mai spus Dan Codreanu.

COTNARI Rally Iasi Centenar este programat n intervalul 6-8 septembrie 2018 si este organizat de XS Motorsport, n parteneriat cu Compania Cotnari – Sponsor Principal, Primaria Municipiului Iasi, Hotel International, Ford Iasi – ATI Motors Holding, cu sprijinul Directiei Silvice Iasi, Inspectoratul Judetean de Politie, Inspectoratul Judetean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Serviciul de Ambulanta, Consiliul Judetean, Prefectura Judetului Iasi.

COTNARI Rally – Iasi este a sasea etapa a Campionatului National de Raliuri DUNLOP, organizat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.

Search

martie, 2024