Cărți de primăvară de la Litera

Editura Litera pune pe lista cititorilor în această primăvară titluri atrăgătoare și autori care merită un loc în bibliotecile personale. Dacă tot decorul luminos al primăverii te poate inspira să deschizi o carte bună, azi vorbim despre recomandările Editurii Litera.

În colecția ”Clasici Contemporani Litera” apare numele autoarei Alice Munro, iar în dreptul ei titlul ” Dragostea unei femei cumsecade” care se prezintă ca fiind o culegere de povestiri. Iată un volum potrivit pentru gențile de primăvară și de răsfoit în așteptările tramvaielor sau pe băncile luminoase ale parcurilor. O carte cu mărturisiri discrete despre capriciile dragostei și tensiunile ei. 8 povestiri despre sentimentul universal care trezește cele mai intense trăiri în ființa umană, despre secrete care pun în valoare mecansimul vieții provinciale și alte întâmplări din trecuturi nebănuite. ”Dragostea unei femei cumsecade” de Alice Munro scoate la lumină alegeri de a fi ale unor personaje în care am putea să ne regăsim cu uşurinţă.

O altă recomandare de la aceeaşi editură vine, după bestseller-ul ”Privighetoarea”, de la Kristin Hannah. Cartea se numește ”Aleea cu licurici” și prezintă o vară agitată din anul 1947 o găsim pe Kate Mularkey, personajul principal, într-o împăcare lină cu viața și zilele în care nu se întâmplă nimic. Pe strada pe care locuiește vin noi vecini, iar în acea casă se vor întâmpla marile promisiuni ale prieteniei magice, dar și cele mai dureroase trădări născute din secrete care u vor să rămână ascunse.

”Dragostea unei femei cumsecade” de Alice Munro și ”Aleea cu licurici” de Kristin Hannah sunt doar două recomandări primăvăratice de lectură, despre altele și altă dată, tot aici la Liber după Patru.

Un articol de Bianca Ioan

Search

aprilie, 2024