Brief Answers To The Big Questions – o ultimă carte

2018 este și despre Stephen Hawking, despre care s-au scris articole care au strâns multe vizualizări. Evenimentul plecării lui a fost motiv de dezvăluire a ultimelor sale gânduri. Toate au făcut obiectul unei cărți cu titlu atractiv și incitant deopotrivă: ”Brief Answers To The Big Questions” – Scurte răspunsuri la marile întrebări.

Cu puţin timp înainte de a muri, profesorul Hawking a început să compună răspunsurile la 10 întrebări fundamentale care i se adresau frecvent de către cititori încă de la publicarea volumului ”O scurtă istorie a timpului” –  ”A Brief History of Time” în 1988. Savantul încearcă să răspundă unor întrebări complexe, precum Există Dumnezeu?, Cum a început totul?, Va putea specia umană să supravieţuiască pe Terra? sau Vor fi oamenii depăşiţi de inteligenţa artificială?.

Cartea este o colecţie de articole şi eseuri lăsate de Hawking care avertizează cu privire la pericolul manipulării ADN. ”Brief Answers to the Big Questions” împărtăşeşte temerile omului de ştiinţă despre o posibilă nouă rasă şi despre problemele care s-ar crea dacă cei bogaţi ar putea schimba ADN-ul copiilor lor. El a scris: ”Sunt singur că în timpul acestui secol oamenii vor descoperi cum să modifice atât inteligenţa, cât şi instinctele precum agresiunea”.

Astrofizicianul Stephen Hawking a fost cel mai cunoscut om de ştiinţă britanic al timpurilor noastre, un geniu care şi-a dedicat viaţa descoperirii secretelor Universului. Este autorul popularelor cărţi ”O scurtă istorie a timpului” (1988) şi ”Universul într-o coajă de nucă” (2001), volume ce pot fi găsite și în librăriile din România. Cea mai mare parte a vieţii sale a fost profesor la Cambridge, iar în comunitatea ştiinţifică este cunoscut mai ales pentru teoriile sale legate de mecanica găurilor negre, graviaţie şi relativitate. Geniul său a fost comparat cu Albert Eistein şi cu Isaac Newton.

Un articol de Bianca Ioan

Search

martie, 2024