Bohemian Rhapsody – filmul

La aproape o săptămână de la apariţia pe marile ecrane, Bohemian Rhapsody a primit critici amestecate.
Un punct comun al părerilor este strâns legat de „neprofunzimea” scenariului care s-a lăsat aşteptat cu multă nerăbdare de fani din toată lumea.
Povestea Queen e o poveste riscant de pus în cuvinte şi imagini tocmai pentru că e o poveste atât de mare. Fanii de pretutindeni au fiecare experienţe unice cu muzica lui Freddie şi poate e complicat de mulţumit un public atât de pretenţios. În acelaşi timp actorul care îl interpretează pe celebrul Freddie Mercury a fost apreciat pentru prestaţia sa şi pare că e un candidat eligibil la Oscar.

  Producţia Fox/New Regency Bohemian Rhapsody – care urmăreşte povestea trupei Queen din anii 1970 până la momente memorabile precum concertul susţinut la evenimentul caritabil Live Aid din 1985, de pe stadionul Wembley din Londra – a fost lansată în Marea Britanie, unde a obţinut încasări de 12,5 milioane de dolari. Filmul a fost lansat în cinematografele din America de Nord  pe 9 noiembrie 2018, iar specialiştii se aşteaptă să aibă încasări de 35-40 de milioane de dolari în weekendul premierei.

 Filmul prezintă şi bătăliile personale ale lui Mercury, inclusiv cele privind orientarea homosexuală, abuzul de droguri şi alcool.  În 1991, Mercury devenea una dintre puţinele celebrităţi ale Marii Britanii care au murit din cauza SIDA. Artistul avea doar 45 de ani. Membrii supravieţuitori ai trupei Queen, Brian May şi Roger Taylor, au sprijinit filmul şi au lăudat performanţa lui Malek.

  Lungmetrajul „Bohemian Rhapsody”, cu un buget de producţie de 55 de milioane de dolari, a fost regizat de Bryan Singer, iar Dexter Fletcher a finalizat producţia, după ce primul a părăsit echipa. Scenariul a fost scris de Anthony McCarten, nominalizat la Oscar pentru lungmetrajele „The Theory of Everything” şi „Darkest Hour”.

 In saptamana de deschidere filmula facut incasari de peste jumatate de milion de euro in Romania!
Suntem curiosi care este impresia voastra despre film!

Un articol de Bianca Ioan

Search

aprilie, 2024