Black Panther la Oscar

O saptamana  ne desparte de gala Premiilor Academiei Americane de Film care va avea loc pe 24 februarie, la Dolby Theatre din Hollywood. O premieră în istoria lungă a premiilor Oscar este marcată în acesta an de producția cu Supereroi ”Black Panther” care primește șapte nominalizări inclusiv cea din ceea ce s-ar putea numi liga mare pentru cel mai bun film.

”Black Panther” se anunță printre marii favoriți la Oscar. Asta după ce producția cu Supereroi a luat marele premiu la Gala organizată de Sindicatul Actorilor Americani, ceremonie care o prefațează pe cea a Academiei Americane de Film. Filmul ”Black Panther”, cu o componență în mare parte din actori de culoare, a primit premiul pentru cea mai bună distribuţie. Pelicula este privită acum cu alți ochi în lupta pentru Oscaruri, în condițiile în care, de-a lungul timpului, jumătate dintre titlurile premiate în cadrul galei Sindicatului Actorilor Americani ajung să primească şi statueta de aur.

Filmul este povestea primului supererou de culoare din lumea benzilor desenate. Pe numele său T’Challa, supereroul s-a născut în Wakanda, o țară africană ascunsă lumii întregi pentru ca marile corporații să nu-i exploateze vibraniumul, un prețios metal descoperit într-un meteorit. Moștenitor al tronului, T’Challa va trebui să plece din Wakanda când tatăl său este ucis. Tânărul își va folosi inteligența, agilitatea și viteza ieșite din comun pentru a deveni unul dintre cei mai luminoși supereroi Marvel din toate timpurile, visând în același timp încontinuu la o reîntoarcere în țara de baștină.

”Black Panther” a fost prezentat oficial în România pe 16 februarie 2019.

Search

aprilie, 2024