Avem din nou legatura directa cu Timisoara!

 In anul Centenarului, Moldova va fi legata de Banat, pe calea aerului, gratie companiei nationale TAROM. Ieri, TAROM a inaugurat ruta interna IASI-TIMISOARA (si retur) ce va fi operata de patru ori pe saptamana, dupa cum urmeaza:            

             – Luni, miercuri si joi: decolarea din Iasi este la ora 08:30, iar aterizarea la Timişoara la ora 10:20. Zborul retur este programat la ora 10:45, sosirea in Iasi fiind la ora 12:25;

            – Duminica: aeronava va decola spre Timisoara la ora 13:30, iar aterizarea va fi la ora 15:20. Zborul Timisoara-Iasi va avea loc la ora 15:45, ora aterizarii la Iasi fiind 17:25.

La Aeroportul International Iasi, primul zbor din capitala Moldovei in Vestul tarii a fost marcat printr-o conferinta de presa care a avut loc in Sala de Plecari a terminalului T2, la eveniment fiind prezenti conducerea companiei Tarom si a Aeroportului Iasi, precum si reprezentanti importanti ai comunitatii locale. Dupa discursuri, invitatii au taiat tortul tematic, iar publicul a avut ocazia sa urmareasca si cateva momente artistice traditionale, reprezentative pentru cele doua regiuni – Moldova si Banatul.

 „Ne bucurăm să răspundem astăzi nevoilor comunității noastre, împreună cu partenerul nostru, Compania TAROM, prin lansarea cursei Iași-Timișoara.Operarea acestei rute este definitorie pentru ceea ce înseamnă o Românie unită, și, în mod simbolic, acest moment are loc exact în anul în care sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire, legând pe calea aerului două provincii istorice importante: Moldova și Banatul. Cu siguranță impactul generat de această legătura aeriană directă este considerabil atât pentru mediul de afaceri local și regional, care se dezvoltă tot mai mult, cât si pentru facilitarea schimburilor academice și culturale. Nu în ultimul rând, ruta Iași-Timișoara înseamnă pentru cetațenii noștri timp mai mult langă cei dragi și mai multa siguranță.Multumim, pe aceasta cale, partenerului nostru TAROM atât pentru efortul de a răspunde rapid solicitărilor noastre de operare a rutei Iași-Timișoara, cât și pentru susținerea acordată Aeroportului Iași pe tot parcursul dezvoltării”, a declarat Monica NICHITUȘ, Directorul General Provizoriu al Aeroportului Internațional Iași.

„TAROM este compania care unește. Ne bucură foarte mult atunci când reușim să devenim un veritabil liant între românii de pretutindeni. Mi-aș dori să se rețină faptul că de astăzi, un zbor cu TAROM reprezintă cel mai scurt drum dintre Timișoara și Iași. În mai puțin de două ore, pasagerii ajung la destinație. Noi considerăm că românii merită o companie națională care să dezvolte zborurile interne, pentru că aici este un segment de public care a fost neglijat în ultimii ani. În același timp, avem încredere că toate aceste curse vor fi profitabile pentru companie”, a subliniat Wolff Werner Wilhelm, Directorul General al Companiei Naționale TAROM.

 „Reușim, astăzi, să legăm iarăși Moldova de Banat. De pe Aeroportul Iași vor decola curse spre Timișoara și retur, curse operate de o companie românească. Lumea de astăzi înseamnă mobilitate, dezvoltare, deschidere. De aceea, confortul și accesibilitatea pasagerilor, precum și asigurarea rutelor solicitate de aceștia trebuie să fie principalele noastre preocupări. Aeroportul Iași își menține un trend pozitiv în ceea ce privește creșterea fluxului de pasageri, dar și a numărului de zboruri interne și externe. Una dintre puținele companii aeriene rămasă cu capital de stat, TAROM, a reușit să se claseze pe locul nouă la nivel mondial în ceea ce privește calitatea serviciilor apreciate de clienții din întreaga lume. Din acest motiv, consider că intră în firescul lucrurilor ca cele mai importante orașe ale țării să fie unite chiar și pe calea aerului, în anul Centenarului, de compania națională de transport aerian”, a declarat Maricel POPA, Președintele Consiliului Judetean Iași.

 „Ne bucura ca Tarom este alaturi de Iasi. Inca de la inceput, compania nationala a sustinut dezvoltarea Aeroportului Iasi. Ruta Iasi -Timisoara este extrem de importanta pentru mediul de afaceri iesean. Profit de ocazie pentru a va spune ca exista un interes deosebit privind o posibila legatura Iasi-Amsterdam care faciliteaza zboruri intercontinentale.Dezvoltarea Aeroportului Iasi a influentat in mod direct cresterea economiei locale. Toate industriile creative si tot ceea ce este legat de servicii pentru conferinte, simpozioane si alte evenimente de amploare au crescut cifra de afaceri din utimii ani”, a declarat Paul BUTNARIU, Presedintele Camerei de Comert si Industrie Iasi.

„Mobilitatea este una dintre cele mai mari valori de care ne bucuram, in special datorita Aeroportului Iasi si companiei Tarom care ne ofera posibilitatea sa calatorim mai facil. Compania Continental se numara printre principalii beneficiari ai rutei Iasi-Timisoara, dar si ai altor curse operate de compania nationala Tarom. Rugamintea noastra este sa gasim modalitatea de a creste frecventa acestei curse pe saptamana si, de asemenea, de a indentifica alte destinatii foarte utile pentru comunitatea noastra. De exemplu, o cursa Iasi-Frankfurt ar fi nemaipomenita in viitor, existand o cerere foarte mare pentru aceasta”, a spus Marian PETRESCU, Director General Continental Automotive Iasi. 

  Pasagerii isi pot achizitiona bilete de pe site-ul companiei: www.tarom.ro, dar si de pe varianta mobila a site-ului www.tarom.ro sau prin agentiile proprii si partenere TAROM. In pretul biletului sunt incluse:

  • · Transportul bagajului de cala in limita maxima de 23 kg (1 bagaj pentru Clasa Economy) +10 kg bagaj de mana
  • · Check-in in aeroport, la kiosk, online si pe mobil
  • · Catering la bordul aeronavei

Search

aprilie, 2024