Atomic Blonde: Agentă sub acoperire

Un film de acţiune care detine toate ingredientele pentru a fi o producţie de calitate rulează acum în cinematografe.

Este vorba despre Atomic Blonde şi deşi acest film beneficiază de multe atuuri pentru a fi reuşit trebuie să recunosc că am fost oarecum deazmăgită de rezultatul final.

În rolurile principale putem admira doi actori arhicunoscuţi, Charlize Theron şi James McAvoy, care se achită onorabil de partiturile ce le-au fost incredinţate.

Scenele de acţiune din film sunt lucrate foarte atent şi putem deduce ca în spatele acestora se află ore întregi de antrenament şi multă muncă din partea echipei care s-a ocupat de efectele speciale.

Acţiunea este plasată în Berlin în anul 1989 cu puţin timp înainte de căderea zidului şi aici intervine partea de scenariu care nu corespunde cu stilistica filmului.

Theron joacă un agent britanic trimis în misiune pentru a investiga moartea unui coleg.

Din păcate realizatorii au fost extrem de neatenţi atunci cand au construit povestea şi ne cer să acceptăm că o femeie atragatoare, îmbracată în costumaţii foarte epatante şi care se ascunde doar în spatele unor ochelari de soare glamour (deşi e iarnă) trece neobservată printr-un teritoriu monitorizat de KGB.

Aş mai adauga că toţi cei aflaţi în conflict sunt experţi în arte marţiale, chiar şi agenţii ruşi şi par să se fi înţeles să se confrunte folosind doar anumite lovituri.

Personal am luat filmul ca pe o distracţie facilă ceea ce recomand şi potenţialilor spectatori.

                                                                                                        de Gabi del Pupo

Search

aprilie, 2024