Angajatorii din Iaşi scot la concurs peste 650 de posturi

Săptămâna aceasta, oferta de locuri de muncă de la nivelul judeţului Iaşi este de 653 de posturi vacante, majoritatea în domeniul confecţiilor şi al serviciilor.

Companiile şi instituţiile ieşene au raportate la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Iaşi faptul că intenţionează să încadreze în muncă, în perioada 31 iulie – 7 august, 653 de persoane.

Domeniul confecţiilor vine săptămâna aceasta cu o ofertă de 298 de posturi pe care se fac angajări. Companiile din domeniu caută atât personal cu o calificare superioară, pentru poziţii de ingineri, cât şi personal pentru posturi de execuţie. În servicii sunt disponibile 286 de locuri de muncă, dintre care 37 sunt în sectorul asigurărilor, 30 în transporturi, 5 în hoteluri şi restaurante şi 3în comerţ.

Angajatorii în construcţii din judeţul Iaşi au anunţat intenţia de a angaja 15 persoane, iar în industrie au fost raportate 51 de locuri de muncă vacante. În agricultură, AJOFM Iaşi a înregistrat trei posturi libere, iar unităţile sanitare nu intenţionează să realizeze nicio angajare.

Din totalul de 653 de locuri de muncă vacante la nivelul judeţului Iaşi, doar 47 sunt adresate exclusiv persoanelor cu studii superioare definitivate, restul de 606 de posturi putând fi accesate de persoane cu studii medii.

Search

aprilie, 2024