A inceput curatenia in Google Play!

Aplicațiile Android care cer permisiuni pentru accesarea SMS-urilor și istoricului de apeluri vor fi șterse din Google Play.

Cu scopul de a oferi o protecție mai bună asupra datelor utilizatorilor aflăm  faptul că Google a luat decizia de a face din nou curățenie printre aplicațiile disponibile în magazinul dedicat pentru device-urile Android. Mai precis, suntem informați că în perioada următoare acele aplicații care necesită permisiuni pentru accesarea istoricului de apeluri și a SMS-urilor vor fi eliminate din cadrul Google Play. Dezvoltatorii aplicațiilor problematice vor fi înștiințați de către Google în următoarele săptămâni pentru a realiza modificările necesare și a-și păstra aplicațiile listate în magazinul de software Android.
Există și situații mai speciale în care dezvoltatorii de aplicații pot cere ca aceste permisiuni să fie păstrate dacă explică motivul pentru care este necesar acces la aceste date senzitive ale utilizatorilor. Nu avem o dată clară pentru punerea în funcțiune a procesului de ștergere pentru aceste aplicații, dar nu putem decât să apreciem faptul că în acest an se va pune mai mult accent pe protejarea datelor personale.

Anul trecut am avut cazuri numeroase de genul, unde la mijloc se afla Facebook.
Gigantul ce deține rețeaua de socializare cu același nume a vândut datele utilizatorilor către numeroase companii, iar pe deasupra și aplicații precum Netflix și Spotify au avut acces la conversațiile private ale posesorilor de conturi Facebook.

Search

aprilie, 2024