48 de megapixeli și un ecran impresionant!

În primăvara lui 2018, Huawei a anunțat P20 Pro, un telefon cu trei camere foto printre care și un senzor de 40 de megapixeli. Pentru 2019, compania se pregătește de ceva și mai mare. Honor View 20 ar fi dotat cu o cameră foto de 48 de megapixeli.

Veștile vin la câteva zile după ce s-a vehiculat că mai mulți producători, inclusiv Xiaomi, ar vâna un astfel de senzor pentru viitoare telefoane premium.

Samsung și Sony sunt cele două companii care au senzori de 48 MP. Astfel, prin acest demers, reîncepe o cursă pentru cine are cei mai mulți megapixeli. Dincolo de acest aspect, Huawei ar folosi, pentru telefonul Honor, un senzor de la Sony (denumit IMX586).

În Europa, Honor View 20 va fi anunțat pe 22 ianuarie, la Paris. Totuși, debutul oficial îl va avea, foarte probabil, în China înainte de finalul anului.

Odată cu Honor View 20, Huawei pregătește și Nova 4, un telefon care va prelua designul cu gaură în ecran unde vine camera foto. Cel mai probabil cele două telefoane vor avea în comun câteva dotări tehnice, dar Honor View 20 se remarcă deja drept un flagship pentru acest brand al companiei. Iar ecranul pe toată fața atrage atenția cel mai mult.

La ce e utilă o cameră de 48 MP? Cantitatea mare de pixeli ar fi utilă pentru fotografii realizate în condiții cu lumină puțină.

Ajutat de procesorul Kirin 980 – cu dual-NPU (inteligență artificială) și dual-ISP (pentru camera foto) – senzorul de 48 MP ar putea captura imagini mai clare noaptea. Ar fi o imagine de 12 MP realizată din combinarea informațiilor de la mai mulți pixeli când nu e suficientă lumină. Când e, poza finală are 48 MP.

Conform Honor, View 20 e cu 134% mai bun la procesarea imaginilor (decât modelul precedent).

Dincolo de camera foto, Honor View 20 ar mai beneficia și de Link Turbo, o tehnologie pe care Huawei a lucrat până acum sub altă formă. Presupune combinarea conexiunilor Wi-Fi și 4G pentru viteze mai mari de download (și, eventual, streaming și navigare).

Un articol sustinut de GSM ZONE

Search

martie, 2024