Placinta dobrogeana cu branza dulce

Vazuta in urma cu ceva timp la televizor, aceasta reteta de placinta dobrogeana cu branza dulce mi-a starnit atat de tare interesul incat am tinut sa o pregatesc cat mai repede posibil. M-am apucat serios de treaba si am gasit mai multe retete, dar toate erau cu branza de oaie in combinatie cu cea de vaca si plus ca era sărată. Asa ca am adaptat-o si am facut-o drept desert. Nu pot spune decat ca a iesit o minunatie de placinta dobrogeana cu branza dulce de vaci de te lingi pe degete!

placinta dobrogeana branza dulce

Ingrediente

Ingrediente pentru reteta de Placinta dobrogeana cu branza dulce de vaci:

  • foi de placinta-400 gr (un pachet),
  • branza de vaci-1 kg,
  • smantana – 500 ml,
  • oua- 10,
  • unt- 200 gr,
  • zahar- 500 gr,
  • esenta de vanilie- o lingura,
  • esenta de rom – o lingura.

+ optional: stafide.

 Timp de preparare:
  • timp de asamblare: 20 min,
  • timp de coacere: 1,20 min.

Din necesarul de ingrediente de mai sus veti obtine 20 de portii de placinta.

 Modul de preparare:

1. Lasam foile de placinta la dezghetat, adica vreo 2-3 ore. Apoi topim untul intr-o oala la foc mic.

2. In acest timp, pregatim umplutura din: branza de vaci, 1oo ml de smantana, 5 oua si 400 gr de zahar, dar si esenta de rom.

foi placinta

3. Intr-o tava mare asezam o hartie de copt. Foile odata dezghetate le numaram si le calculam pentru 6 invartite. Luam 2-3 dintre ele, in functie de numarul lor, si le asezam pe o suprafata plana. Una cate una din cele trei le ungem cu unt iar apoi intindem 5 linguri de umplutura. Rulate bine, se vor strange ca un acordeon si se pun in tava una langa alta.

tava cu foi de placinta

4. Odata ce le asezam in tava si ne mandrim cu ele ce frumoase sunt, le ungem cu untul ramas si le intepam cu o furculita ca sa ramane asa si dupa ce se vor coace. Preincalzim cuptorul la 160-170 de grade

5. Pregatim o compozitie din smantana, zaharul, ouale ramase si esenta de vanilie, o turnam deasupra.

umplutura placinta

Tava se da la cuptor si se verifica abia dupa 45 de minute cand este coapta in interior. Atunci cand este rumenă, se inchide cuptorul si  lăsam usa intredeschisă. Plăcinta dobrogeana cu branza dulce  poate fi taiata aproximativ la o ora.

Vă uram pofta mare alaturi de cei dragi la aceasta plăcintă dobrogeana cu brănza dulce!

DacĂ Ți-a placut aceastĂ RETETĂ CULINARĂ trimite Și prietenilor.

Search