Cum controlăm informația de pe telefoanele copiilor

Zeci de milioane de părinți se trezesc în fiecare dimineață cu același gând: cum să fac să verific ce face copilul meu pe telefon, ce aplicații instalează, pe ce site-uri intră și așa mai departe. Ideal ar fi sa il directionezi catre o serie de activitati fizice, dar daca nu exista disponibilitate din partea pustilor, incercam macar sa controlam informatia. Pentru Android există sute de aplicații ce permit un fel de control parental asupra telefonului, gratis sau pe bani, dar cea mai simplă soluție mi se pare chiar cea oferită de Google, Family Link. Instalezi aplicația pentru părinți pe telefonul părinților, cea pentru copii pe telefonul copiilor, și te apuci de urmărit ce face copilul pe telefon.

 

Cum instalezi aplicația pe Android:

Instalezi pe telefonul părinților Google Family Link pentru părinți, apoi instalezi pe telefoanele copiilor Google Family Link pentru copii.

Pe iOS la fel Google Family Link pentru părinți, apoi instalezi pe telefoanele copiilor Google Family Link pentru copii.

telefon mobil copilasi

Ce poți face după ce instalezi aplicațiile și le configurezi:

  • Vezi locația unde se află copilul tău când e conectat la Internet, sau cel puțin telefonul lui.
  • Poți seta un timp zilnic pe care copilul îl petrece pe telefon, când timpul expiră telefonul se blochează, copilul poate doar să sune sau să trimită mesaje.
  • Poți bloca sau permite accesul la aplicații, poți vedea ce aplicații instalează copilul pe telefon sau bloca instalarea lor, util mai ales pentru a te asigura că nu cumpără aplicații plătite.
  • Poți bloca sau permite accesul la site-uri în Chrome, poți activa căutarea sigură.
  • Poți vedea cât timp petrece copilul zilnic în diverse aplicații.

 

Pe scurt Family Link e suficientă pentru a controla cât timp petrec copii pe telefon și mai ales, în ce aplicații. Evident că sunt părinți paranoici ce și-ar dori să afle toate tastele pe care apasă copilul pe telefonul lui, dar eu zic că e suficient ce oferă aplicația asta.

Bonus, o să vină niște actualizări ce vor permite controlul aplicației folosind asistentul Google prin voce, inclusiv blocarea telefonului. De exemplu dacă copilul nu te ascultă și nu își face curățenie în cameră vei putea spune: Ok Google, blochează telefonul copilului până își face curat.

Search

aprilie, 2024