Teste de antrenament pentru Evaluarea Națională

Ministerul Educației a publicat miercuri, 22 aprilie, un nou set de teste de antrenament pentru Evaluare Națională. Reamintim că primul set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susține Evaluarea Națională fost publicat pe 30 martie. Subiectele sunt publicate fără baremele de notare, care vor fi făcute publice la o dată ulterioară.

Testele ,,respectă modelul subiectului de examen”, au fost realizate împreună cu Centrul Național de Evaluare și Examinare – instituția din minister care concepe subiectele tuturor examenelor – și au obiectiv ,,de a exersa în această săptămână și de a continua efortul în vederea obținerii unor rezultate bune la viitoarele examene”.

evaluare nationala

Cursurile școlare s-au reluat miercuri, urmând să se desfășoare tot în regim online și în următoarea perioadă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar din Bucureşti, Roxana Cercel, se reia activitatea activitatea conform programei şcolare.

„Se reia activitatea în toate şcolile conform structurii anului şcolar, iar recomandarea Inspectoratului Şcolar şi a Ministerului Educaţiei este de a se proceda în continuarea învăţarea de acasă”.

 

Elevii claselor a VIII-a au la dispoziţie ore de curs prin intermediul programului TELEŞCOALA, ce poate fi urmărit pe postul TVR2. Ministerul Educației a anunțat pe data de 1 aprilie că structura anului școlar 2019 – 2020 nu a fost modificată. De asemenea, garantează că anul școlar 2019-2020 nu va fi înghețat.

„În orice situaţie, chiar şi în scenariile cele mai sumbre, în orice situaţie, noi vom încheia anul şcolar 2019-2020”, a declarat Monica Anisie

Elevii care nu au deja cele două note necesare încheierii mediilor pentru semestrul al doilea vor primi aceste note după reluarea cursurilor. Ministrul a anunțat marți că Evaluarea Națională ar putea avea loc în iulie, însă fără materia din semestrul al II-lea.

 

Descarcă aici Testele de antrenament pentru Evaluarea Națională din 2020

https://www.rocnee.eu/testeantrenament/22-04-2020-en8.html

https://drive.google.com/drive/folders/1uVa3Xt5mKYgLcqTojxtBHjvDY0da6w0t

https://drive.google.com/drive/folders/1xm6cO0QuX6EP0h0BMMItGGBoJ3yTQNny

Search

aprilie, 2024